Legendás Porsche versenyautó utcára

Porsche 917 versenyautó replikán dolgozik egy brit cég, utcán is használható lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Igaz, csak replika, és még el sem készült, de már az utolsó stádiumba ért az Icon Engineering Porsche 917-ese. Bárki rendelhet majd az eredeti alapján készült sportkocsiból, amit utcán is hajthat.


Komoly feladat rendes utánzatot készíteni egy autóról. Igaz, egy ilyen is rettenetesen drága, de messze nem annyira, mint az eredeti, és legalább beszerezhető. Az Icon Engineering 5 éve tartó projektje most a végéhez közelít, a Porsche legendás Le Mans-i versenyautóját, a 917-est nézték ki maguknak és egy eredeti autó alapján létrehozták a sajátjukat. Először is aprólékosan bemérték az eredeti autót, majd mérlegeltek, milyen megoldásokat képesek megtartani, illetve újra létrehozni, akár sorozatgyártásban. Először CAD modellező programban elkészült a versenyautó utolsó részletéig egyező külső héja, amit karbonszálas műanyagból építettek meg, majd következett a csővázas karosszéria.
Hirdetés
Csodálatos a pőre váz, aminek motorterét úgy tervezték, hogy bármit bele lehessen szerelni, akár az eredeti 12 hengeres boxert is, már ha van valakinek ilyenje elfekvőben. A brit székhelyű Icon Engineering üres karosszériaként fogja értékesíteni a 917 replikát, ami annyit tesz, hogy motoron kívül mindennel felszerelve érkezik a vevőkhöz. Ezt alapul véve elég durván hat a több mint 46 milliós tervezett árcédula, persze ennyiért messze nem kapni eredeti 917-est. Kulcsrakész átadást is vállalnak, a vevő igényeinek megfelelő motort is beszerelik, ami tekintve, hogy bármi belefér, esetleg egy újabb 911-es generációból származó hathengeres boxer jó választás lehet. A legfontosabb viszont, hogy a tervezésnél olyan szempontokat is figyelembe vettek, ami által a 917-es replika közúti használatra is alkalmas lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?