Legendás versenyszínezés vadítja az Alfa Romeo Giulia GTA-t

Az Alfa Romeo házon belüli dizájnstúdiója, a Centro Stile egyedi külsőket kínál a Giulia GTA-hoz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az olaszok sportszedánjának még sportosabb változatához nem csak versenypilóta-felszerelés és vezetői oktatás jár, a limitált kiadású modell szerencsés vásárlói a márka motorsport-történelmét is megidézhetik egyedi fényezésekkel.

Hirdetés
Az utóbbi idők legkülönlegesebb Alfa Romeo modelljei lehetnek a Giulia nemrég bemutatott két extrém verziói, a GTA és a GTAm. A márka rajongói jól fogadták a sportszedánokat, az olaszok pedig most még tovább korbácsolják a kedélyeket saját dizájnstúdiójuk, a Centro Stile egyedi fényezéseivel, melyek az Alfa Romeo motorsport-sikerei előtt tisztelegnek.
Hirdetés
Alapvetően az olasz Tricolore színeiben is kérhetőek lesznek a vad Giuliák, ám aki még egyedibbé szeretné tenni saját kocsiját, az választhat okker árnyalatot is. Ez utóbbit az 1970-es Európai Túraautó Bajnokságot megnyerő Toine Hezemans 1750 GTAm-je inspirálta. Az autó oldalára csíkokat is lehet festeni, melyek az Alfa Romeo híres versenyzőinek gépein tűntek fel, és számos szimbólum is kérhető a motorháztető díszítésére, például a Biscione, azaz az embert felfaló kígyó, vagy a piros kereszt, melyek mind a márka logójából származnak.
Hirdetés
Az orr-részt a karosszéria többi részétől eltérő színre is festethetjük, ez a Sprint GTA és a GTA 1300 Junior előtt tiszteleg. A kontrasztos színezés onnan ered, hogy ugyanazon versenyeken meg kellett különböztetni az Alfa Romeo pilótáit és autóit egymástól, mára azonban legendássá vált ez a külső, főleg a fehér orral. A vevők még az ajtókra kerülő sorszámot is maguk választhatják ki, sőt, a festéshez illő autóponyvát is kérhetnek. Ha pedig valaki nem elégszik meg csak a külső személyre szabásával, az a belsőt is saját ízléséhez alakíthatja egyedi fényezésű bukókerettel, biztonsági övekkel és varrással. A rajongóknak jó időtöltés lehet a GTA-k konfigurálása a gta.alfaromeo.com oldalon, ahol a fent említett extrákat alaposabban is megnézhetjük. De ne éljük bele magunkat túlságosan a Giulia GTA és GTAm megvásárlásába: még ha az 500 darabból jutna is, akkor is körülbelül 70 millió forintnyi összeget kellene kifizetni érte. Ennyiért cserébe viszont saját pilótafelszerelés, versenyoktatás és egyéb extrák járnak, valamint természetesen az 540 lóerős, duplaturbós V6-ossal felszerelt puritán szedán, ami kategóriájának legjobb tömeg-teljesítmény arányával rendelkezik - és a Centro Stilének köszönhetően pedig akár egy egyedi külső is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?