Legendával ünnepel az Aston Martin

Radikális sportkocsit épített az Aston Martin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különleges mégis klasszikus vonalvezetésű roadsterrel ünnepli századik évfordulóját az Aston Martin. A brit márka CC100 Speedster Concept tanulmányautóját hatliteres, V12-es motor hajtja, váltója automatizált szekvenciális.


A jövőbe mutat, de a múltból építkezik az Aston Martin centenáriumi modellje. A CC100 Speedster olyan könnyű és finom, mint egy háború előtti kisrepülő, valójában a márka híres versenyautójának, a DBR1-es legendának állít méltó emléket. A klasszikus sportkocsi 1959-ben nyerte meg az ezer kilométeres megbízhatósági versenyt. Az Aston Martin hagyományaihoz híven a Nordschleifén is ünnepelt, a zöld pokolban futotta meg első hivatalos köreit a szívó V12-es motorral szerelt, szivar alakú jármű. Az ünnepi év csúcspontját jelentette, amikor a jövő autója és a múlt legendája - utóbbi volánjánál Sir Stirling Mossszal - megfutotta több ezres német közönség előtt látványos köreit.
Hirdetés

A kocsit hat hónap alatt tervezték és rakták össze az Aston Martin angliai főhadiszállásán, Gaydonban. A feladat adott volt: minden olyan összetevőnek benne kell lennie, ami a márka elmúlt száz évét jellemezte, meghatározta és naggyá tette.
A CC100 4,5 méter hosszú, tükrökkel együtt több mint két méter széles, teljes karosszériája és utastere szénszálas-műanyagból készült. Nulláról 100 kilométer/órás sebességre 4 másodperc alatt gyorsul, végsebessége 290 kilométer/óránál elektronikusan korlátozott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?