Legnagyobb egyterűjét váltja idén a Kia: jön az új Carnival

New Yorkban debütál az új Kia Carnival

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly érkezett az új, már tigrisarcú és kompakt méretű Kia Carens, idén pedig nagyobbik egyterűjét, a Carnivalt frissíti a Kia.

Itt az ideje a Kia csúcsegyterűjének számító Carnival váltásának, hiszen jelenleg ez a Kia legidősebb modellje, s az először 1999-ben érkezett, második generációjával 2006-ban színre lépett nagyegyterű már ki is lóg a márkaarculatból, nem mellesleg második kiadása pont olyan idős most, mint az első volt leváltásakor.
Hirdetés

A Kia közre is adott egy ízelítő fotót az új, az idei New York-i Autószalonon debütáló harmadik nemzedékről. Miként a márka többi modellje, s a tavaly érkezett kompakt méretű Carens, ez is jellegzetesen tigrisarcú, de alacsony ablakaival mintha sportosabb karakterű lenne. Jó hír, hogy maradnak a praktikus hátsó tolóajtók, melyekkel, illetve tágas utasterével akár nyolc embernek (tehát két darab háromüléses hátsó üléssorral is elérhetően) kíván remek és végre nem is unalmas családi autó lenni az új, egyelőre csak MPV néven említett Carnival. Lehetséges tehát, hogy a merőben új nagyegyterű új néven fog érkezni, hogy még erősebben tudjon fellépni az Európában leginkább a Volkswagen Sharan által fémjelzett kategóriában.
Ugyanakkor egyértelmű üzenet a bemutató helyszíne: a Carnival utódja (is) elsősorban Amerika vevőinek szól, motorpalettáján így a nagyméretű, 3,3 literes, automata váltóval társított V6-os és közvetlen befecskendezésű benzines biztosan szerepelni fog, Európa számára pedig a Sorentóból ismert 2,0 és 2,2 literes, 150 és 197 lóerős dízelek lehetnek a Carnival-utód vevőcsábító motorjai. A motorpaletta azonban egyelőre találgatás, a gyártó az elkövetkezendő hetekben ígér további részleteket, április 16-án, a New York-i Autószalon nyitónapján pedig bizonyára minden kiderül a Kia új nagyegyterűjéről.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?