Lehet, hogy Embla lesz a Volvo XC90 elektromos utódjának neve?

A Volvo első dedikált villanyautója a márka több hagyományával is szakít

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már javában készül a következő XC90, csak épp nem így fogják hívni, ezt maga Hakan Samuelsson, a Volvo CEO-ja erősítette meg: állítása szerint magánhangzóval kezdődik majd az új név. Egy kis logikával az "Embla" válik valószínűvé, elmondjuk, miért!

A hivatalos információ a nevet illetően annyi, hogy magánhangzóval kezdődik majd, ami kizárja az eddig szokványos sémát. Ezzel még magában nem lehetne túl sokra menni, ám idén októberben a svéd cég levédette az Embla nevet, ami az összes jelenleg levédetett nevük közül az egyetlen, ami magánhangzóval kezdődik. Így már esélyessé válik az egybeesés, ám ez még közel sem minden: Embla a skandináv mitológia első női alakja.
Hirdetés
Így viszont a név és az autó nagyjából egybe is vág, mindkettő az első valamiben, mindkettő szakít a hagyományokkal. Merthogy ez a Volvo nem csak egy "mezei" XC90 utód lesz, hanem a svéd cég első dedikált villanyautója (hiszen bár a C30 csakis elektromos Recharge modellként jön, lényegében egy XC40 kupét jelent). Hakan Samuelsson az XC90 utódjával kapcsolatban az Automotive Newsnek elmondta: "Mivel ez az autó úgymond elektromosnak születik, tehát az alapjaitól annak készül, nem kell olyan kompromisszumokat kötnünk, amelyek egy belsőégésű motoros modell átalakításánál merülnek fel." Hozzátette: "Nem kell azon aggódni, hogy hová megy a motor, vagy a kipufogó, lesz egy hatalmas sík padló, amire egy tágas belső tér és rengeteg ablak kerül, hogy kényelemben és remek kilátással lehessen benne utazni. Európában és az Egyesült Államokban is ez a tökéletes családi autó receptje, így borítékolható a siker."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?