Lehetne izgalmas a kamionozás is

Ilyen lenne a jövő áruszállítása két orosz művész szerint

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pazar látványterveket készített két orosz dizájner, milyen is lehetne a jövő áruszállítása, ha az Audi végre kamiongyártásra adná a fejét.

Sajnos az Audinál senkinek nincs ekkora fantáziája, így ezek a látványtervek sem tőlük származnak, hanem Artem Smirnov és Vladimir Panchenko munkáját látjuk a képeken. Mivel az Audi eléggé az élen jár autógyártás terén, illetve az általuk megálmodott letisztult formák is beleillenek a német márka képébe, így esett a választás a négykarikás emblémára. Megálmodták, milyen lehetne az áruszállítás a jövőben. Készült normál pótkocsis, és üzemanyag-szállító verzió is, utóbbi a durvább változat mindenképp.
A tervekben közös, hogy a hajtás elektromos lenne, valamint a kezdeti tervekkel ellentétben, a véglegesen a hagyományos nyerges csatolást is meghagyták, hiszen mégiscsak praktikusabb megoldás, mint a fülkéhez erősíteni a pótkocsit. Kicsit gömbölyített, de teljesen sík front rész jellemzi, a lehető legkisebb hézaggal a fülke és a pótkocsi között. A tanker viszont már egy kicsit más. A sofőrt és a „navigátort” föltették a tetőre - nem tisztázott, hogy miért. Nyitott a fülke és a vadászpilótákéhoz hasonló sisakban utaznának, a Formula-1-es kocsikból ismerős kormánnyal.
Az off-road kerekek szintén furcsán hatnak, de robusztus, vészjósló jelleget akartak belőle kihozni, ezért kapott matt fekete fényezést. Az akkumulátorok itt szíjjal vannak lekötve, nem mintha a jövőben nem lenne valami biztonságosabb megoldás a rögzítésre. Rettentő dögös tervek egyébként, nagyon egyszerű, de abszolút jól néznének ki a jövő kamionjai valami hasonló formatervvel, pláne, hogy már van aki elektromos hajtású nyergesen dolgozik.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?