Lehullt a lepel a Kia új, hátul hajtó nagyautójáról

K9 néven csakis Korea kapja az új Kia szedánt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A két hete még csak rajzokon mutatott szedán most bemutatkozott, K9 néven már az első félévben kapja Korea, a többi piacra később, új névvel érkezik majd.

Két hete még csak sejtelmes gyári rajzokat, most már végleges stúdióképeket közölt új, első ízben hátsókerékhajtású nagyautójáról a Kia. Korea piacán már az idei első félévben színre lép az eddigi KH munkanév helyett K9 néven - a többi piac hangzatosabb névvel, később, de még idén kapja majd meg. Már a számozásból is kitűnik, hogy a K9 a márka új csúcsmodellje lesz, a Koreában K5 néven futó Optima/Magentis, illetve K7 (Cadenza) limuzinok fölé megy - árban és méretben is. Utóbbiak konkrétan még nem ismertek, ahogyan a motorpalettáról sincs hír, egy biztos, a modellnév K betűje nem csak a márkára és szülőországára, Koreára utal, hanem a Görög "Kratos" (erőteljes, domináns) és az angol "Kinetic" (dinamikus, mozgásban lévő, aktív) szavakra is.
Hirdetés

A korábbi rajzokhoz és a Kia mai formanyelvéhez hű, tigris-hűtőmaszkos, LED fényszórós, de egyben jaguáros, bmw-s vonalú szedán még 19 colos alufelniket, előre-hátra tekintő kamerákat és a Kia berkein belül is gazdag ellátmányt ígér. Soon-Nam Lee, a Kia tengerentúli piacokért felelős vezetője a következőképp magasztalta: “A K9-est, azaz az első hátsókerékhajtású szedánunkat mind dizájn, mind bevetetett technológiák, illetve az általa adott vezetési élmény szempontjából kompromisszumok nélkül terveztük. A K9 új mércét állít majd fel a nagylimuzinok körében, formájával pedig kiválóan demonstrálja márkánk szlogenjét, a meglepetés erejét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?