Lekapták az új Audi A4 Avantot – még álcázva

Először látható kémfotón az Audi A4 Avant

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szedán után a jövőre bemutatkozó kombi Audi A4-est is sikerült már lefotózni tesztelése közben. Az új A4 Avant nagyobb csomagtérrel jön.


Íme, most ünnepelhetjük az Audi A4 következő Avant kombijának nem hivatalos első szereplését. Ügyes lesifotósok tesztelés közben csípték el az autón dolgozó mérnökcsapatot, akik a szedán után már a jövőre bemutatkozó kombi bódés változatot hajtották. A kombi sziluettje és tetővonala is hasonlít az eddig, szintén kémfotón látott szedánéhoz. Hosszabb a hátsó túlnyúlás és tetőlécek is kerültek a praktikusabb verzió tetejére. A hátsó lámpák tovább nőttek a fotók tanúsága szerint és a szedánéhoz hasonlóak lesznek a kombi farán is.
Hirdetés

Mivel az ötödik generációs A4-es (B9) egy kicsit nagyobb lesz elődjénél, így az előd 490 literes, 1430 literig bővíthető csomagtartójánál nagyobb lehet a fenekének űrmérete. A növekedés ellenére a kocsi súlya persze csökkenni fog - ahogy az ma kötelező. Egy korábbi riport szerint a motorkínálat benzines tagjai lesznek az 1.4 TFSI 120, 150 és 180 lóerővel; a 2.0 TFSI 225 és és 245 lóerővel, meg a legerősebb, már V6-os 3.0 TFSI 272 lóerős változata. A legkisebb dízel 1.6-os lesz és 120 lóerős, a nagyobb 2,0 literest 125, 150, 177, 190 és még 220 lóerővel is lehet majd kérni, utóbbi vélhetően ikerturbós lesz. A V6-os, 3,0 literes dízel meg 218 és 260 lóerővel lesz majd kérhető.
Az erősebb változatokhoz rendelhető lesz a quattro összkerékhajtás, a még erősebbekhez meg alapfelszerelésként jár majd. Lesznek plug-in hibrid e-tron modellek is, ezek a kétliteres benzines és dízel változatokra épülnek majd. Az RS4 csúcsmodellt viszont a V8-as szívó benzines helyett ebben a generációban V6-as turbómotor fogja hajtani. A szedán A4-est állítólag már az őszi Frankfurti Autószalon előtt meg fogja mutatni az Audi, ez a kombi meg márciusban, Genfben lesz először kiállítva.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?