Lekérdezhető az autópályamatrica, de csak a mobilon vásárolt

Keveset érő újítás: megnézhetjük, hogy van-e mobilon vásárolt autópályamatricánk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

„Hatalmas újításként” internetes autópályamatrica-lekérdezhetőség indult. Ám ne örüljünk neki nagyon, csak a mobilos vásárlásokat mutatja.

Elsőre azt hittem, hogy vicc, de nem az, a „Biorobotok Informatikai és Adatfeldolgozási Kft.” üzemelteti az e-autopalyamatrica.hu weboldalt, ahol elindult a sokak, általunk is régóta és továbbra is hiába várt autópályamatrica-lekérdezhetőség. Náluk ugyan elindult, ráadásul míg a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) az ügyfélszolgálatokon való személyes megjelenés mellett csakis a forgalmi engedély másolatával és az autóhasználat jogosultságának igazolásával ad információt arról, hogy autónk milyen matricákkal rendelkezik, az e-autopalyamtrica.hu a kötelező regisztráció után szabadon és bárkinek a matricaállományáról információt ad.
Hirdetés
Ellenben csakis azokat az e-matricákat látja és mutatja, amelyeket a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladói hálózatában online vagy SMS-ben vásároltak, tehát például a benzinkúton, vagy akár közvetlenül a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltatónál vásárolt matricák érvényessége továbbra sem érhető el, csakis a NÚSZ-tól, e-mailben vagy személyesen, de mindenképp macerásan. Hiába indult el tehát a hangzatos matrica-lekérdezés, egyelőre az sem ér sokat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?