Leköszön a Citroën C4, utód nélkül marad

Kell a gyártókapacitás az új C4 Cactusnak, így a sima C4 repül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kikerül egy meghatározó modell a Citroën kínálatából, a kompakt kategóriában így csak SUV-ja marad a franciáknak, a C4 helyén a frissített Cactust fogják gyártani


Jön egy új modell, egy réginek mennie kell, jelen esetben viszont nem az utód miatt. Vagyis nem annak a modellnek az utódja miatt, mivel a napokban bemutatott C4 Cactus második generációja tesz keresztbe a sima C4-esnek. Helyettesítésről szó sincs, hiszen nem is azonos alapokra épülnek, a Cactus egy kategóriával lejjebbi, a C3-as alatt használt padlólemezre készül. A jelenlegi C4 viszont már 7 éves modell, időközben átesett egy frissítésen is, mára viszont érdektelenné vált, az SUV-knak áll most a zászló, így mennie kell, ráadásul utód nélkül, 2020-ig nagy valószínűséggel nem lesz újabb kompakt modelljük.
Hirdetés

A friss Cactus elég alapos ráncfelvarrást kapott minap, merevítettek a szerkezeten az új hidraulikus rásegítésű futómű miatt, vastagabb ablakokat kapott a jobb zajszigetelés érdekében és van egy feláras kárpitozás, ami egy plusz szivacsréteggel teszi még kényeztetőbbé az utazást. Megérkezett kínálatába a 130 lovas 1,2-es turbómotor, valamint jön a 120 lovas dízel is, csak automata váltóval, de ezek mellett vezetéstámogató rendszerei is frissültek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?