Lekozmált a safety car

Kigyulladt egy Chevrolet SS biztonsági autó a NASCAR futamán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kék Chevyrolet SS éppen felvezette a versenyező autókat, amikor sofőrje az oválpálya közepe felé kormányozta, mert füstölni kezdett. Komolyabb baj szerencsére nem történt, csak a Chevrolet égett, átvitt értelemben is.


A kommentátorok sem láttak még ilyet, hogy a biztonsági autó elkezdjen füstölni. Szerencsére az autót vezető korábbi NASCAR győztes Brett Bodine és a jobb egyen ülő kollégája nem sérült meg, csak egy kicsit megfüstölődtek. A vezető észlelte a tüzet, és a füstbe burkolózó utasterű autót a pálya közepe felé kormányozta. A tűzoltók hamar eloltották a kék Chevy sportszedánt, majd egy tartalék autó beállt a helyére.
Hirdetés

Az eset bár nem veszélytelen, de még viccesnek is nevezhető, kivéve a Chevroletnek, a gyár az autóval együtt égett. Az ausztrál Holden Commodore sportverziójának amerikai megfelelője, a Chevy SS eddig nem produkált ilyen hibát. A gyár vizsgálja, hogy mitől gyulladhatott ki. Valószínűleg a csomagtartóba helyezett külön lámpavezérlő modul volt a ludas, ami a fényhíd működését szabályozza, így a Chevrolet tisztázhatja magát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?