Lélegeztetőgépek gyártásába kezd a SEAT

Az ablaktörlő motorját is felhasználja a SEAT a lélegeztetőgép gyártásához

Automata lélegeztetőgépek gyártására is berendezkedik a SEAT, amelyhez többek között az adaptált ablaktörlőmotorokat is fel tudják használni.

Spanyolországban a SEAT martorelli gyárában nem autók gördülnek le a szalagról, helyette automata lélegeztetőgépeket állítanak elő. Ráadásul rekordidő alatt sikerült az autógyártásról a lélegeztetőgépek előállítására átállni. „A projektben dolgozó munkatársaink mindegyikének az a motivációja, hogy a tudásunk révén tömegesen tudjunk gyártani életmentő berendezéseket” – nyilatkozta Nicolás Mora, a SEAT Martorell gyártási területének képviselője. A mérnökök egyébként 13 prototípust terveztek, mire sikerült a megfelelő berendezést megalkotni. Érdekes módon az ablaktörlő volt a kulcs, pontosabban a lapátot mozgató motor, de mellette felhasználták és felhasználják még a lélegeztetőgéphez a SEAT-nál préselt fogaskerekeket és a sebességváltó-tengelyeket is. A cél az volt, hogy a lehető legmagasabb színvonalú lélegeztetőgépet készítsék el.
Hirdetés
„Az autóalkatrészeket összeszerelő gyártósor átalakítása hosszú és nehéz munka volt, amelyhez a cég több területét is be kellett vonni, de azért ezt nekünk sikerült egyhetes rekordidő alatt megtennünk” - mondta Sergio Arreciado a SEAT Gyártási folyamattervezési részlegéről. Minden lélegeztetőgép több mint 80 elektronikus és mechanikus alkatrészből áll, és alapos minőségellenőrzésen megy keresztül, illetve ultraibolya fénnyel sterilizálják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?