Lélektani határ, 300 forint alá megy a benzin ára!

Ismétlés: péntektől újabb 10 forinttal olcsóbb a benzin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatódik a benzin árának lejtmenete: péntektől már 300 forint alatti áron lesz tankolható. A gázolaj ára nem változik, az bő 10 százalékkal lesz már drágább.

Aligha gondoltuk volna akár néhány hete is, hogy 300 forint alá megy a benzin ára, pedig így van, és azt is meg kell jegyezni, a koronavírus miatt ennek igazán örülni sem tudunk, hiszen egyrészt amúgy sem igen tankolunk mostanság, másrészt van bőven elég baj a világban, sőt, az alacsony olajár is azok következménye.
Hirdetés

A február végi hazai árszinthez mérten a 95-ös benzinnél már most is 77, a gázolajnál 60 forintos árcsökkenést láthatunk, de a Holtankoljak.hu információi szerint pénteken ismétlődik a szerdai üzemanyagár-változás, azaz

a benzin újabb 10 forintos mínuszt kap.

Utóbbival immár 300 forint alá, 298 forintra csökken a 95-ös átlagára. Nem változik ugyanakkor a gázolajé, az marad a jelenlegi 335 forintos szinten, ami több mint 10 százalékos többletet jelent a benzin péntektől érvénybe lépő új árához mérten.
A 95-ös 300 forint alatti ára nem csak abszolút értékben, a 2012-ben adódott 450 forint körüli csúcsszinthez mérten is szokatlanul kedvező, sőt, európai összevetésben is, hiszen mindössze 0,85 eurós literárat jelent. Vajon ez lesz a mélypont, vajon meddig "élvezhetjük"? Nem tudni, az viszont biztos, hogy a kedvező üzemanyagár ellenére is csak akkor ajánlott kimozdulni otthonunkból, ha nagyon muszáj. Ha viszont kell, akkor lehetőleg tegyük autóval, és ebben bizony jó, hogy segít az alacsony üzemanyagár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?