Leleplezték az Alfa 166 alapjára épülő Guangzhou Trumpchi luxusautót

GAC Trumpchi, Alfa 166 kínaiul

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerencsére rá se lehet ismerni, így az alfistik nyugodtan aludhatnak továbbra is. Ez lesz az Alfa 166-osból, ha kínai kézbe adják.

Nemrég már beszámoltunk arról, hogy mire készül a kínai Guangzhou autógyár az Alfa Romeo-tól vásárolt 166-os padlólemez kapcsán. Most lett csak hivatalos a Trumpchi névre keresztelt lépcsős hátú autó, amely annak ellenére, hogy teljes egészében távol-keleti formatervezők munkája, még európai szemmel is egészen emészthetőnek tűnik. Arról lehet szó, hogy az Alfa padlólemez kötelez, egyszerűen nem lehet csúnya autót készíteni az olasz műszaki alapra. Motorok tekintetében annyit árultak el a kínaiak, hogy 1,8 és 2,0 literes, közvetlen benzinbefecskendezéses négyhengeressel lesz elérhető kezdetben. Abból kiindulva, hogy a Guangzhou nem rendelkezik ilyen motorokkal, valószínűleg olasz JTS motorokról lehet szó. Az autó a szigorítás előtti EuroNCAP mérési módszernek megfelelő C-NCAP törésteszten maximális utasvédelmet ért el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?