Lencsevégen a Porsche Cayenne 2022-es, frissített változata

Az alig álcázott Porsche Cayenne prototípusról készült kémfotókon jól látszanak a változások

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autó eleje és hátulja biztosan megújul, ott ugyanis rengeteg módosítást takargatnak. Bár hivatalos bejelentés még nem történt, a frissített Cayenne valószínűleg már 2022-ben bemutatkozik.

Még nem tűnik öregnek a Cayenne, nem gondolnám, hogy a jelenleg futó széria 2017-ben debütált. Ennek ellenére az évszám helyes, így tényleg itt az ideje a frissítésnek. Nem meglepő, hogy az álcázás az autó elejét és hátulját érinti leginkább, szerencsére azért van mit nézni a takargatás ellenére is. Ne feledjük viszont, hogy ez egy elég korai prototípus, így ez az álcamennyiség igen minimalistának nevezhető.
Hirdetés
Az autó elején új, kisebb és szögletesebb fényszórókat láthatunk, amik körül a régi lámpát imitáló fólia téveszti meg az avatatlan szemeket. A lámpák stílusváltása nem meglepő, a jelenleg divatos szögletesebb, morcosabb összképhez az új forma és méret jobban passzol. A Cayenne hátulján valószínűleg teljesen új fényjátékra számíthatunk, a tesztautón ugyanis nem csak egyszerűen kitakarták a dizájnelemeket, réseket hagyva a stratégiai pontokon a fénynek, hanem a teljes lámpatesteket és az egész csomagtartót lemaszkolták, majd az álca fölé külön fényforrásokat helyeztek a próbaút idejére. Mivel ennyire rejtegetik a végső összképet, az vagy nincs kész, vagy igen látványos változás lesz. Biztos újítás továbbá, hogy a hátsó rendszámtábla a csomagtartófedél közepéről egy manapság divatosabb helyre, a hátsó lökhárítóra költözik. Sajnos a beltérről még nem készültek kémfotók, ennek ellenére szinte biztos, hogy a frissített Cayenne a lemezek alatt is az új trendekhez próbál majd idomulni. A modellciklus közepén esedékes frissítés során valószínűleg komoly motorpaletta-változásra nem kell számítani, legfeljebb a már ismert hajtásláncok fejlesztésére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?