Lencsevégre kapták a Ferrari Le Mans-i titkos csodafegyverét

Teszten a Ferrari 458 Italia GT2

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ferrari F430 GT2 többször is legyőzte az örök rivális Porsche 911 RSR-t a hosszútávú versenyeken. Kérdés azonban, hogy mire lesz képes az utód.

Múlt héten, Bolognában került bemutatásra a Ferrari 458 Italia Challenge, de amint a fotó bizonyítja, Maranellóban több szálon is folyik a versenyváltozatok fejlesztése. Az FIA előírásoknak megfelelő 458 Italia GT2 sokkal komolyabb szerkezet, mint az 570 lóerős utcai modellből megalkotott, pályaversenyzéshez igazított Challenge, hiszen erős nemzetközi mezőnyben kell helyt állnia, és olyan megmérettetéseken bizonyítania, mint a Le Mans-i 24 órás futam, ahol a Ferrari az 1960-as évek elején egyeduralkodónak számított. Az új autóról még nincsenek konkrét műszaki adatok, de amint a képen látható, komoly átalakítások történtek a karosszérián, és a hatalmas, szénszálas műanyagból készült szárny sem dekorációs célokat szolgál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?