Lenyomja a Zsiguli 911-es Porschét?

Lada kontra Porsche és Nissan GT-R

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy Lada akkor is lehet meglepően gyors, ha nem VFTS. Bizonyító erejű videó Oroszországból, a végén azért papírforma hidegzuhannyal.

Mifelénk a VFTS-ekről tudnivaló, hogy igazán gyorsak voltak és mai napig azok, ám egy Lada nem csak a ralipályákon és nem csak VTFS-ként lehet elképesztően fürge, még akkor is, ha 1970-ben gördült le a szovjet gyártósorról. Bizonyítja ezt az alábbi videó Oroszországból, amelyen azt láthatjuk, amint a 240 lóerősre pumpált, gyönyörű 2101-es negyedmérföldön bizony elkalapálja a 90-es évek közepén készült, 300 lovas Porsche 911 Carrera RS-t, 1 mérföldön aztán már hiába futja meg a 200-at is, nyilván nem bír a túlerővel. Sebaj, akkor is kiáll a szerény 1000 lóerősre tuningolt, friss Nissan GT-R szupersportkocsival szemben, és nem is vall szégyent. A Skyline 316 km/h-s sebességével nem lehet mit kezdeni, a rajt viszont remekül sikerült...
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?