Lenyűgöző McLarent épített, fejből

A Legózás is egyfajta betegség, de a tüneteinek mindenki csak örülni tud

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tátott szájjal ülünk a fotók előtt, amik erről a McLarenről készültek. Instrukciók nélkül épült Legóból, és lényegében tökéletes.


Játéknak tűnik, egy bizonyos szinttől kezdve viszont, ami egyébként nincs is túl magasan, már inkább nevezhető mérnöki munkának a Legózás. Komoly készségfejlesztő hatása is van, aki pedig ezekkel nő fel, igazán magas fantázia szintet érhet el, akárcsak Charbel Imad. Ő építette ezt a McLaren 720S modellt, mely 1:8-as méretarányú és ha nem ismernénk az igazi autót, akkor is könnyen betippelnénk a gyártót, ugyanis rendkívül felismerhető a végeredmény, tökéletesen sikerült kidolgozni a fontos részleteket. Az építés két teljes évig tartott ugyanis, kapaszkodjanak meg, ezt mind fejből, instrukciók nélkül építette össze.
Hirdetés

Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy meglévő Lego Technic készleteket felhasználva, az ismert elemekből dolgozott. Ezen a szinten már nem a próbálkozós építésről beszélünk, számítógépen, háromdimenzióban tervezi meg a különböző egységeket, amik ebben az esetben modulokból állnak, vagyis az egyes blokkokat külön-külön szedhetjük le a karosszériáról. Működnek a pillangó ajtók, a csomagtartó, a futómű, az aktív hátsó légterelő, a 720S-ben megtalálható aktív műszeregység is, de még a 8 fokozatú szekvenciális automata váltó is. Tiszta őrület, nem csodálkoznánk, ha ezek után a Lego megkeresné, vagy egyenesen megvásárolná tőle az instrukciót, amire egyébként azt ígérte, hogy hamarosan elkészíti és bárki megkaphatja tőle.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?