Lépcsős teljesítmény-növelés a Ferrari FF-hez

Novitec Rosso Ferrari FF - ha nem elég 660 lóerő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Családi Ferrari összkerékhajtással? Az FF annak indult, de a Novitec másra helyezte a hangsúlyt.

A meredekhátú, 2+2 üléses, ráadásul összkerékhajtású, családi használatra is alkalmas Ferrari FF a márka rajongói körében legalább olyan érdekes fogadtatásra talált, mint amilyen meghökkentőnek tűnik a Novitec Rosso által prezentált vakító sárga átépítés, melyet a hatás fokozása érdekében egy használtgumi lerakat előtt fotóztak le.
A Novitec Rosso Ferrari FF egyértelműen azoknak szól, akik nem szeretnének hivalkodástól mentesek maradni autójukkal. Az FF amúgy nem túlzottan üvöltő formájához a német Novitec karbonbetétes lökhárítókkal, küszöbburkolattal és egyedi felnikkel, a légbeömlők és a légterelők átrajzolásával, valamint a tükörházak, azaz - a könnyűfém felniken túl - a műanyag elemek lecserélésével tud hozzájárulni, és persze olyan színbe csomagolják, amilyet csak a vevő kér, igaz, ez az opció a Ferrarinál is megvan.
Hirdetés

Az utasteret karbonszálas betétek, egyedi bőr kiegészítők, méretre és ízlésre igazított váltószarvak, valamint pedálok tehetik a tulajhoz közelállóvá, de vélhetően nem emiatt, hanem a teljesítményfokozás lehetősége okán kopogtatnak majd a Novitecnél.
Négy lépcsőben lehet az alapesetben 660 lóerős teljesítmény fokozását kérni. Belépő a motorvezérlés átprogramozásával járó 14 többletlóerő és a 683-ról 696 Newtonméterre hizlalt nyomaték, aki pedig a rozsdamentes acélból épített egyedi kipufogót is megrendeli, már 688 lóerővel és 701 Newtonméterrel számolhat. Lehet továbbá választani fokozottabb ECU átprogramozást is, mellyel 694 lóerő és 708 Nm jár, aki pedig kipufogóból is az izmosabbat kéri, 702 lóerőt és 714 Newtonmétert kap. Hogy kijön-e az életben a ma már a miniautókban sem jellemzően szerény, 42 többlet lóerő és 31 Newtonméter, az szinte kizárt, de egy gyorsulási versenyen akár lehet, hogy felülkerekedhet az FF esetében gyárilag 3,7 másodpercesnek megadott 100 km/órára gyorsuláson a Novitec kiadása.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?