Lepel nélkül az új VW Touareg

Idő előtt kerültek nyilvánosságra képek a VW új SUV-járól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Feltehetően a gyári film forgatásakor bukott le a VW Touareg új generációja. A németek szabadidő-autója az Arteonnál is alkalmazott orr résszel próbálja magához csábítani a vevőket.


Amíg a leköszönő, második generációs Touaregeket a dízelbotrány miatt hívják vissza tömegesen, addig a gyáriak már javában forgatják a filmet a jövőre érkező szabadidő-autóról. A 2002 óta piacon lévő SUV-nak ez lesz a harmadik generációja, amely akárcsak az Audi Q7, az MLB platformra épül. Az új építésnek köszönhetően akár 200 kg-mal is kevesebbet nyomhat a mérlegen, menetkész tömege így 2 tonna alatt marad. A benzinesek és dízelek mellett hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz, amely 50 km tisztán elektromos hatótávot ígér.
Hirdetés

Lesz belőle öt és hétüléses kivitel, a beltérben a kapcsolók és a gombok egyre inkább eltűnnek, helyüket érintőképernyők veszik át. Gesztusvezérlés is rendelhető lesz hozzá, akárcsak számos vezetést támogató és autonóm rendszer. A Pozsonyban készülő újdonság külseje teljesen új megjelenést kap, orra leginkább az Arteonhoz hasonlít, amelynek jól felismerhető jellegzetessége a lámpatestek és a hűtőrács egybeolvadása. Oldalról a vonalai kissé erősebbé válnak, a far rész pedig ismét visszafogottabb megjelenést kap a lekerekített, keskeny lámpáknak köszönhetően. Az újdonság jövő év tavaszán érkezik a piacra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?