Lesz BMW M760Li és Kínának négyhengeres 730Li is

Véletlenül megerősítve: lesz BMW 760Li. Sőt, jön négyhengeres 730-as is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pár nap alatt pont került a V12-es 7-es sztorijára. Az online konfigurátorral bukott le a legerősebb bálna, de vannak még érdekességek.


Még csak feltételezésként írtunk a BMW új hetesének, az F01-es szériának a bővítéséről, de máris újabb fejlemények vannak az ügyben. A bajor cég termékeire szakosodott Bimmerpost szemfüles bloggerei kiszúrták, hogy a márka internetes konfigurátorában már ott a várva-várt csúcsváltozat. Sokat persze nem láthatunk, csak egy alapból M csomaggal szerelt, Ferric szürke hetest, de ez épp elég. A kocsi farán ugyanis ott az a sokat jelentő pár betű: M760Li. A lényeg, hogy lesz M-es 7-es, persze a teljesítményt és a hajtáslánc többi elemét még homály fedi.
Hirdetés

A V12-es diadalmenetét viszont egy kis légypiszok is be kellett szennyezze. Egy másik riport szerint lesz belőle négyhengeres kivitel, mivelhogy a kínai piacon ez nem jelent presztízsgondot. A 730Li motorja lehetne a B48B20 kódú blokk legfrissebb változata, ami a 330i-ben 252 lóerőt és 350 newtonmétert teljesít és a bennfentes információ szerint a 7-esbe is ilyen formában építenék. Nem ez az első négyhengeres 7-es, mert a hibrid 740e-ben sincs több négy dugattyúnál, igaz ott 326 lóerő és 500 Nm a rendszerteljesítmény. Hogy a 730Li csak Kínába jut el, vagy Európa és Észak-Amerika piacára is szánják, az egyelőre nyitott kérdés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?