Lesz egy még nagyobb kupéja a Land Rovernek

Az Evoque mellé egy nagyobb háromajtós SUV is érkezik a britektől

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megérkezett az első fotó a legújabb Land Roverről, méghozzá egy újabb háromajtós SUV utasteréről. A Range Rover SV Coupe csinos megoldásokat mutat a nem épp praktikus karosszéria mellett.


A Land Rover modellkínálata eddig is elég széles volt, az Evoque jóvoltából pedig színes is, hiszen az egyetlen kabrió SUV-t kínálják. A paletta most tovább színesedik, és nem egy újabb nagyméretű SUV-val, hanem egy háromajtós full size SUV-val, ami nagyjából annyit takar, hogy a Range Rover Sportból készül egy két hátsó ajtóval kevesebb kivitel. A britek humorérzéke igencsak különös, ám ahogy mindent, azt is kimérten és teljesen komolyan csinálják, és a Genfi Autószalonra érkező Range Rover SV Coupe is teljesen komoly, nem tanulmányautó.
Hirdetés

Már meg is érkezett róla az első hivatalos fotó, ahogy az mostanában szokás, az utasteret láthatjuk először. A megszokott formákat vegyítették merőben új megoldásokkal, mint például a hátsó sorig húzódó középkonzol és a négy különálló ülés, felemás színű kárpittal. A három ajtó önmagában sem praktikus, a négy ülés meg pláne, így az SV Coupe egy hasonlóan különös életstílus-autó lesz, mint az Evoque kupé és kabrió. A beltér pompás faborítást kap több helyen, még a kormányra is kerül belőle bőven, de látni fémet, meg persze temérdek jó minőségű bőrt. A kémfotókon is egészen jól kivehető a külső, ami a megszokott formákat hozza, ám a rövid karosszéria és a két oldalajtó az eredeti, 1970-ben bemutatott Range Rovert idézi, hiszen az is háromajtósként mutatkozott be. Az SV Coupét a Jaguar Land Rover Special Vechicle Operation készíti és 999 darabban fogják limitálni a gyártását, így nem csak különleges, de ritka is lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?