Lesz folytatása a Peugeot RCZ-nek

A Peugeot megerősítette, elkészítik az RCZ második generációját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Peugeot RCZ kupé nem esik áldozatául a PSA modellkínálat-faragási törekvéseinek. A második széria könnyebb és sportosabb lehet.


Az RCZ koncepció bemutatása után olyan pozitív visszhangot kapott, hogy a Peugeot megcsinálta az eredetileg csak showautónak szánt modell szériaváltozatát. Közben a szekér nem ment pont úgy, mint ahogy tervezték, ezért a PSA konszernnél úgy határoztak, szorítanak a nadrágszíjon. Kevesebb modellt fognak gyártani, és jobban elkülönítik a Citroën és a Peugeot kínálatát. Előbbit lejjebb, utóbbit feljebb pozicionálják, emiatt a Citroën prémiumnak szánt sorozata, a DS is veszélybe kerülhet. Több mint 50 ezer legyártott RCZ után a PSA úgy értékeli, hogy szüksége van a sportos kupéra a Peugeot kínálatában. A kocsi az első generációs 308-asra épül, annak mechanikáját használja, és nincsen Citroën-megfelelője. Az utód nem lesz elkaszálva, hanem a modernebb struktúrát és kisebb tömeget hozó EMP2 platformra épülő utódot fog kapni. Az új RCZ az aktuális, második generációs 308-ashoz hasonlóan fog fejlődni: súlycsökkenéssel és újabb motorokkal jobban megy majd elődjénél. A második szériás RCZ bemutatója legkorábban jövőre lehet, inkább a 2016 a valószínűbb dátum.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?