Leszerződött a Goodyear az FIA-val

Kamion-versenyabroncsról szóló szerződést írt alá a Goodyear és az FIA

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Goodyear és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) aláírta azt a szerződést, melynek értelmében a Goodyear az FIA ETRC kamion EB kizárólagos abroncsbeszállítója lesz.


A szerződésben foglaltak alapján a Goodyear a versenysorozat új támogatójának, az újonnan megalakult ETRA Promotion GmbH (ETRA) vállalatnak a partnere lesz. A következő három évben a versenyeken induló összes kamiont Goodyear versenyabroncsokkal szerelik fel, melyeket kifejezetten sportcélokra fejlesztettek ki. Az abroncsokat az FIA kamion EB minden versenyére a Truck Race Organisation (TRO) szállítja, és ők biztosítják a terméktámogatást is.
Hirdetés

„Nagyon örülünk, hogy ránk esett az FIA választása, és mi gyárthatjuk, szállíthatjuk és támogathatjuk az FIA kamion EB versenyabroncsait. A kamionok számára készülő versenyabroncsok forgalmazását 2004-ben kezdtük, és az azóta eltelt időben folyamatosan fejlesztettük termékeinket, hogy optimális teljesítményt nyújtsanak a versenypályán tapasztalható extrém körülmények között is.” - nyilatkozta Davide Califano. „A kamionsportban való közreműködés további előnye, hogy a versenyek kiváló terepet biztosítanak új technológiáink kipróbálására, ennek haszna pedig végső soron normál termékeinknél, illetve maguknál a vevőknél jelenik majd meg.”
A 2016. évi FIA ETRA kamion EB előzetes programja:
  1. Május 22. – Red Bull Ring/Spielberg – Ausztria
  2. Május 29. – Misano – Olaszország
  3. Június 12. – Nogaro – Franciaország
  4. Július 3. – Nürburgring – Németország
  5. Augusztus 28. – Hungaroring – Magyarország
  6. Szeptember 4. – Most – Csehország
  7. Szeptember 18. – Zolder – Belgium
  8. Október 2. – Jarama – Spanyolország
  9. Október 10 – Le Mans – Franciaország

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?