Lett luxusterepjáró egymillió dollárért, kaviárral

Dartz Black Snake: lett luxus Kínának

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A lett Dartz két éven át kéthavonta 56 gramm kaviárt is küld legújabb műalkotása, az arannyal futtatott, gyémántdíszt viselő Black Snake megrendelőinek.Alapja Mercedes GL 63 AMG, arannyal és gyémánttal díszítették, 1 millió dollárba kerül, és ez a cég első nem páncélozott autója: a orosz Dartz bemutatta legújabb modelljét, a Black Snake-et, vagyis a fekete kígyót. Megjelenése a cég korábbi járműveiről már ismerős szerénytelen agresszivitást tükrözi zord dobozformában. LED-sorból oldalanként csak négy különállót szereltek az elejére, de úgy tűnik, mintha a lámpaburában is rejtőzne egy, nem beszélve a tetejét és farát ékesítő fénycsíkokról, így tulajdonosa egész évben karácsonyi hangulatban közlekedhet a monstrummal. Apropó, ékesítés: orrán valódi gyémántokkal kirakott kígyófigura található, ami a Dartz lett agytrösztje, Leonard F. Jankelovics marketingérzékét dicséri. Az idei ugyanis a kígyó éve Kínában - tavaly is mindenki jól meglovagolta a sárkányét -, Jankelovics pedig a gazdag kínai vevőket veszi célkeresztbe új monstrumával.

Hirdetés
A Mercedes alapjaira alumíniumból épített kasztni leginkább a Lamborghini LM-002-re emlékeztet. Aranyozott külseje alatt pedig annak megfelelő utastér található, nemesfémekkel, bőrburkolatokkal, fabetétekkel, ahogy az egy egymillió dolláros autótól elvárható. A vásárlók számtalan egzotikus állatfaj bőréből készült kárpitozás közül választhatnak, a terítéken cápa, kígyó, krokodil, strucc és az igazán kifinomult ízlésre valló bálnapéniszbőr: az állatvédők és minden egyéb jó érzésű ember megnyugtatására hozzátesszük, hogy utóbbi nem valódi, hanem szintetikus anyag.
A méretes jószágot a GL 63 AMG 560 lóerős és 760 Nm-es 5,5 literes biturbó V8-asa hajtja, nem is akárhogy, a hétfokozata automata váltón át kapcsolt összkerékhajtás 4,9 másodperc alatt gyorsítja 100 km/h-ra a kígyót. A Dartz még egy, ezen a szinten kissé olcsónak tűnő árukapcsolással kívánja fellendíteni a kínai ügyfelek vásárlási kedvét: az 1 000 000 dolláros számla kifizetését követően a vevők két éven át minden második hónapban kapnak egy 56 gramm Mottra kaviárt tartalmazó csomagot. Teljesen ingyen!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?