Letűnt korok luxusautói a Közlekedési Múzeumban

Múzeumok őszi fesztiválja: autóritkaságok a Közlekedési Múzeumban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Október utolsó hetében nem csak kívülről, belülről is megmutatja legújabb, természetesen egyáltalán nem mai autóit a Közlekedési Múzeum.

Aktuális infó, hogy a budapesti Városligetben lévő Közekedési Múzeum október 23-án is nyitva tart, nagyobb hír azonban az egy héttel későbbi Nyitott motorháztetők program, amelynek keretében érdekes tárlatvezetéssel, kívül-belül megmutatja legfrissebb autóit a múzeum. Ha valakit érdekel, október 29-én 11 órától indul az előadás. A kommunista vezetőknek készült szovjet ZISZ páncélozott jármű mellett a világ egyik legritkább luxusautóját, egy Maybach Zeppelint is meg lehet majd ismerni.A "Nyitott motorháztetők" program keretében a Maybach és a ZISZ autók motortere is megtekinthető, miközben szakértő restaurátor mesél a járművek érdekes műszaki megoldásairól.
Az 1934-ben gyártott Maybach Zeppelin DS 8-as luxusautót csupán néhány hónapja állította ki először a Közlekedési Múzeum. A típusból, beleszámolva az összes karosszériaváltozatot, kevesebb mint harminc darab készült.
A ZISZ 115-ös páncélozott luxusautót a kommunista diktatúrák vezetői kapták a Szovjetuniótól, Magyarországra így tíz darab jutott. A kiállított, hatalmas motor hajtotta járművet a Magyar Nemzeti Bank elnöke használta.
Hirdetés
Miként azt az MTI írja, a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében a Közlekedési Múzeum további programokat is szervez a gyermekes családoknak. Október 28-án A gőzmozdonyok fejlődése a dualizmus korában című kiállítás tárlatvezetéssel egybekötött sétával, műtárgyakkal és modellekkel várja a látogatókat. Október 30-án, délelőtt 10 órától pedig hajóvezető szimulátort próbálhatnak ki és interaktív játékos csoportfoglalkozáson vehetnek részt a hajós élet mindennapjai iránt érdeklődő diákok.
A programokra előzetes bejelentkezés nem szükséges, az időben érkezés viszont annál fontosabb, ha valaki be szeretne jutni a csak korlátozott számban látogatható tárlatvezetések egyikére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?