Leviszi a hajad – itt az új Mercedes-AMG GT R Roadster

Megérkezett a vászontetős Mercedes-AMG GT R

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folyamatosan gyarapodig a Mercedes-AMG GT modellpalettája. Most már vászontetővel is elérhető az R változat.


Háromrétegű vászontetőt álmodtak meg a Mercedes tervezői a GT-sorozat csúcsán helyet foglaló R modellre. A tető szerkezetében csupa könnyű anyagot (többek között alumíniumot és magnéziumot is) használtak fel annak érdekében, hogy az autó tömegközéppontját minél alacsonyabban tartsák. A dizájnban minden megegyezik az R-modellekével, ugyanúgy sárga féknyergek láthatók a 19 vagy 20 colos könnyűfém keréktárcsák mögött és a külső visszapillantó tükrök háza is fényes fekete. Hátul pedig a látványos légterelőtől sem váltak meg, ahogy a diffúzor és a középen kivezetett kipufogóvégek is izgalmas látványt nyújtanak.
Hirdetés

Az utastérben is ugyanaz a kép fogad, mint a kupéban. A vezető 12,3 colos digitális műszeregységről olvashatja le az infókat, míg az multimédiás rendszer kijelzője 10,25 colos. A bőr mellett zongoralakk és karbon betétek díszítik az utasteret, míg a megfelelő kényelemről a hűthető és fűthető ülések mellett az Airscarf nyakmelegítő rendszer is gondoskodik.

A motor szintén ugyanaz, mint ami a kupéban is szolgál. A négyliteres, duplaturbós V8-as egység 577 lóerőt és 700 Nm forgatónyomatékot kínál, ami hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós sebességváltón keresztül jut a hátsó kerekekhez. Ezzel a GT R Roadster 3,6 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 km/h tempóra gyorsulni és 317 km/h a végsebessége. Viszont annak is gyorsnak kell lennie, aki szeretne egyet, ugyanis csak 750 darabot gyártanak belőle, ám azt még nem árulták el, hogy milyen szám fog szerepelni az árcéduláján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?