Lexus LFA-val száguldozott a vezérigazgató. Lemeszelték!

Lekapcsolták a Lexus sportkocsit vezető főnököt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Claus Ettensberger a kaliforniai zsaruknak magyarázhatta a bizonyítványát, az LFA-val elkövetett közel háromszoros sebességtúllépést.

Ne legyünk igazságtalanok. Adott egy 560 lóerős V10-es motorral repített Lexus LFA sportkocsi, amely álló helyzetből 3,2 másodperc alatt képes nulláról százra ugrani, és ha szabad a pálya, akkor 325 km/h az elérhető legnagyobb sebesség. Persze, hogy odalép az ember a gázra! Egy rövid teszt során ezt tette Claus Ettensberger, a saját nevével fémjelzett kaliforniai társaság vezérigazgatója is, csakhogy a zsaruk résen voltak, és rajtakapták, amint a főnök a megengedett 56 km/órás tempó helyett 146-tal hasított - ez pedig odaát is csúnya dolog. Ettensberger nem ismeretlen figura a napfényes vidéken, cége, a Claus Ettensberger Corporation (CEC) az AC Schnitzer, a Brabus, a Novitec és a TechArt tuningmárkák hivatalos importőre a tengerentúlon, de ettől függetlenül a közlekedési szabályok rá is vonatkoznak. Arról nem szól a hír, hogy milyen büntetésre számíthat a felelőtlenül száguldozó üzletember, de az kiderül, hogy ez volt az első LFA, amely fennakadt a rostán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?