Lexus versenyautókkal találkozhatsz a hétvégén

Hétvégén ingyenesen látogatható a Hungaroringen a Blancpain GT sorozat versenye

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeptember első hétvégéjén a Hungarorignre látogat a Blancpain GT versenysorozat. A szériában rendkívül színes a versenygépek felhozatala, a nézők többek között a Lexus RC F GT3-as változatával is találkozhatnak, ráadásul a belépés ingyenes.


Öthetes nyári szünet után érkezik a Blancpain GT Series Sprint Cup a Hungaroringre, amely a sorozat 8. állomása, viszont azon belül a Sprint kupának még csak a negyedik helyszíne. A mezőnyben ott lesz az Emil Frey Lexus Racing két versenyautója is, amely azért igazán érdekes, mert a napokban érkezett meg hazánkba a limitált szériás, Magyarországon csupán egyetlen példányban forgalomba kerülő, 477 lóerős, RC F Anniversary Edition is.
Hirdetés

Az Emil Frey Racing szerelői keményen dolgoztak az elmúlt hetekben a sérült autón, ugyanis a Spa-ban rendezett versenyen komoly balesetet szenvedett az egyik pilótájuk, Stéphane Ortelli. A jelenleg még lábadozó versenyzőt a hosszútávú futamokról ismert Markus Palttala helyettesíti a 114-es rajtszámú Lexus RC F GT3 kormánykereke mögött.

„A sokkhatás még mindig erős, de mindannyian örömmel látjuk, hogy Stéphane a gyógyulás útjára lépett. Mivel még nem érzi magát elég fittnek, és egyelőre nem szabad fölösleges kockázatot vállalnia, most nem ő áll rajthoz Budapesten, hanem hosszútávú versenyzőnk, Markus Palttala. Szeretnék köszönetet mondani az egész csapatnak a Spa óta elvégzett kemény és szakadatlan munkáért; erőfeszítéseiknek köszönhetően nemcsak a 14-es autó versenykész, hanem testvére, a 114-es gép is.” - nyilatkozott Lorenz Frey-Hilti, az Emil Frey Racing csapatfőnöke.
Az alakulat tavaly már szerzett itt némi tapasztalatot, amikor elindultak az International GT Open futamain. „Tavaly jó eredménnyel, negyedik helyen zártuk az első menetet, de a másodikban hamar kiestünk egy ütközés miatt.” – mesélte Lorenz Frey-Hilti. „A Hungaroring nem a csapat és a Lexus RC F GT3 kedvence, bár az elmúlt hónapok folyamatos, kemény erőfeszítésének köszönhetően jó hangulatban várjuk a rajtot, és szerintem jó esélyünk van arra, hogy értékes pontokat szerezzünk mindkét futamon.”

Mogyoródon az időmérők szombaton 09:40-kor kezdődnek, míg az első futam mezőnye 14:45-kor startol, a második menet pedig vasárnap 15:30 órakor kezdődik. Aki esetleg nem látogat ki személyesen a Hungaroringre, a széria hivatalos honlapján nézheti élőben a versenyeket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?