Licitháborúban kelt el az utolsó Viper és Demon

Több száz milliót fizettek a Dodge két utolsó ikonjáért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig pár év alatt vált a Hellcat és a Demon Amerika újabb ikonjává, most a legerősebb Dodge és a Viper utolsó példánya is elkelt, együtt, több száz millióért.


Egyszerre búcsúzott el két ikonjátol a Dodge, ugyanis nem csak a Viper, hanem az alig egy évig gyártott Demon gyártása is befejeződött. Míg a Viper a '90-es évek óta ikon, addig a Demonnak és az alapját adó Challenger Hellcatnek elég volt pár év ahhoz, hogy azzá váljon az izomautó rajongók szemében. Az utolsó legyártott Vipert és Demont egyszerre árverezte el a gyártó, méghozzá a nemzetközi érdekeltségű és népszerű Barrett-Jackson aukcióján.
Hirdetés

A két autót, a Demon minden plusz felszereltségével együtt értékesítették, vagyis a két autóra csak együtt lehetett licitálni. A Demonból csupán 3300 darab készült, de egy szállítás közbeni baleset és a sorozatgyártáskor nem megfelelőként legyártott autók miatt az utolsó példány a 3314-es alvázszámot viseli. A két autóért egymillió dollárt fizetett új tulajdonosa, az összeget viszont nem teszi zsebre a Dodge, jótékony célokra fordítják. Bár a Viperből állítólag nem készül új generáció, pletykákból úgy hallani, hogy mégis, így egyelőre nem biztos, hogy ez volt az utolsó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?