Loeb egy UFO, nem is kérdéses

Loeb in Black?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Catalunya Ralin ismét tanúbizonyságát adta Sébastien Loeb, hogy páratlan képességekkel rendelkezik, olyannyira, hogy szinte már felmerül a kérdés nem is földi emberről, hanem egy UFO-ról van szó.

A Sötét zsaruk (Men in Black) című filmben világosítja fel K-ügynök (Tommy Lee Jones) vagány, de UFO-ügyekben még járatlan kollégáját (Will Smith), hogy Elvis Presley is valójában UFO volt és nem halt meg, csak hazament. De a kosárlabdázó fenomén, Michael Jordan is egy idegen bolygóról származik, különben mi más magyarázná képességeit?
Bár magam nem találkoztam K-ügynökkel, és engem nem világosított fel e kérdésben, nem nehéz kitalálni, hogy ha Elvis és Jordan valójában UFO-k, akkor Sébastien Loeb sem lehet más. Különben mi más magyarázná képességeit?
Mert nem elég, hogy három héttel ezelőtt a Francia Ralin megnyerte zsinórban hetedik világbajnoki címét, a hétvégén a Catalunya Ralin már minden bajnoki tét és nyomás nélkül olyat autózott, hogy mindenkinek tátva maradt a szája.
„Jó volt tét nélkül versenyezni, nagyon élveztem” – mondta Loeb, aki már mindent megnyert, amit raliversenyző meg tud nyerni. Hét világbajnoki címe mellett Juha Kankkunen és Tommi Mäkinen négy-négy győzelme teljesen eltörpül. Pedig amikor Mäkinen 1996 és 1999 között egymás után négy világbajnoki címet nyert, a szakma úgy vélte, ezt soha senki nem fogja megismételni. Erre tessék: Loeb már a hetediknél tart, és nem úgy tűnik, hogy abbahagyná.

„Jövőre szerződésem van a Citroënnel. Ha versenyzek, akkor pedig csak egy célom van: győzni.”
Hát ezt tudjuk Loebről, aki a Catalunya Ralin 61. vb-futamgyőzelmét aratta. Ez megint olyan nagy szám, amit pár évvel ezelőtt el sem tudtunk volna képzelni. A rali vb-n éveken keresztül Markku Alen húsz vb-futamgyőzelme volt az etalon, aztán Kankkunen, Mäkinen, McRae és Sainz is túlszárnyalták, és utóbbi rettenetesen büszke volt, amikor 26 győzelemmel ő lett mindenidők legsikeresebb raliversenyzője. Aztán jött Loeb, megnyerte a 27. vb-futamát majd nyert még 27-et, és ráadásképpen kiegészítette párral. 61 elsőségével pedig több mint kétszer annyi futamot nyert, mint a jelenlegi második legsikeresebb versenyző, a 30 vb-futamgyőzelemmel büszkélkedő Marcus Grönholm.
Na de térjünk csak vissza a Catalunya Ralira egy kicsit. Az első napot murván rendezték, ahol köztudottan hátrányban van az elsőnek rajtoló. Loeb szabadkozott is, hogy nem ő az esélyes, legalábbis nem az első napnak. Erre mi történik, megnyeri az első szakaszt, majd addig sakkozik, míg az egész murvás napot az élen tölti. Másnap az aszfalton a biztonság kedvéért a hat gyorsaságiból az első négyet megnyeri és olyan magabiztossággal és annyi tartalékkal győz, hogy arra földi ember nem is lenne képes.
„Az első napot nagyon keményen megnyomtam, aztán, hogy vezettünk, a második már könnyen ment” – mesélte. Hangsúlyozom, semmi tétje nem volt a versenynek Loeb számára, mindössze egy jót autózott. Mi lett volna, ha szombaton és vasárnap az aszfaltos pályákon – ami aztán igazán az ő specialitása –, tényleg siet?
„Volt még tartalékunk, de nem akartam fölöslegesen kockáztatni.”
Aha. Szóval egyelőre a mezőnynek nem nagyon van Loeb ellen fegyvere. Bár csapattársa, Dani Sordo szerint Loeb évek óta tartó dominanciájának lassan véget vet honfitársa, Sébastien Ogier: „Ogier gyors és szerintem jövőre komoly gondjai lesznek vele Loebnek. Ok, Loeb is nagyon gyors és még lehet világbajnok, de biztos, nem fog 11 vb-futamot nyerni egy szezonban, mint régen tette.”
Hát igen, Ogier tényleg elég gyors, és ha van valaki, aki Loeb nyomdokaiban léphet, akkor egyelőre úgy néz ki, hogy ő az.
Puff neki. A franciáknak van még egy UFO-juk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?