Lökd meg és nyerj! Ezt nevezik szoros befutónak!

A NASCAR megmutatta, milyen az igazán szoros befutó!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A NASCAR csúcsát képező Cup sorozat legutóbbi versenye, körömlerágósan izgalmas finálét hozott!


Martinsville egy úgynevezett rövid ovál. Azon belül is a félmérföldesek csoportjába tartozik, egészen pontosan 847 méter hosszú. Ráadásul „lapos”, ugyanis a kanyarjai csak 12 fokban döntöttek, az egyenesei pedig semennyire. Ezek az adatok szinte mindig egy jó versenyt vetítenek előre, idén sem okozott csalódást a helyszín. A Cup széria 40 fős mezőnye jó kis futamot produkált egy igazán emlékezetes befutóval.
Hirdetés

„Bump&Run” néven emlegetik azokat a megmozdulásokat, amikor egy versenyző épphogy csak megpöccinti az előtte haladót, kibillentve az egyensúlyából és lekényszerítve a kedvezőbb ívről, azután pedig megelőzi. Pontosan ezt művelte Joey Logano, a Team Penske versenyzője, Martin Truex Juniorral, és így nyerte meg a futamot. A NASCAR egyik szépsége, hogy az ilyen megmozdulások beleférnek, nem büntetnek érte, ugyanakkor Logano számíthat rá, hogy Truex visszafizeti a számlát. Látszott ez a leintés utáni reakcióján is. Érdemes megnézni az alábbi videóban az esetet. A kommentek között pedig nyugodtan írd le, te hogyan reagálnál egy ilyen esetben akár üldözőként, akár üldözöttként!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?