Lopakodó a McLarentől

Egy újabb limitált McLaren széria bukkant fel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ontja a gyárából a McLaren a limitált szériás modelleket. A legújabb a feketébe öltözött 570GT.


Komor hangulatú, de látványos modellt alkotott a McLaren Special Operations. Az 570GT Black Collection kívül-belül, sőt még a lemezek alatt is egyedi. Az MSO külön ehhez a modellhez „keverte ki” ezt a rendkívül mély fekete színt, amellyel a stúdiófotókon szinte beleolvad a sötét háttérbe az autó. Szinte olyan, mint egy lopakodó vadászgép. A hivatalosan „karbon feketének” nevezett szín mindent beborít kívül. Elöl a splitter, oldalt a küszöbök, hátul a diffúzor és a légbeömlők, tényleg minden mélyfeketében pompázik, talán még a radar sem látja az 570GT egyedi változatát. A feketeséget nem akarták megtörni a kerekekkel sem, így a könnyűfém keréktárcsákat szintén a karosszéria színéhez igazították, ahogy a féknyergeket is, amelyek mögött karbon-kerámia féktárcsákba harapó fékbetétek találhatók.
Hirdetés

A fényűző utastérben a fekete bőr és a „karbonfekete” Alcantara uralkodik. A bőrborítású ülések fejtámlájába ráadásul belehímezték az MSO logóját, illetve a különleges szériáról plakett árulkodik, amelyen feltüntetik, hogy a 100 darabos széria hányadik példányában ül épp a tulaj. További különlegesség a csak az 570GT-hez elérhető „okosüvegből” készülő panorámatető. Ez olyan üveget jelent, amelynek fényáteresztő tulajdonságai feszültség, fény vagy hő hatására megváltoznak, így lényegében öt különböző színárnyalatot kaphat az autó üvegteteje.

A lemezek alatt a kipufogórendszert cserélte le az MSO egy titániumból készült változatra, amelynek köszönhetően öt kilogrammal kevesebbet nyom az autó a mérlegen, és persze a hangja is erőteljesebb tőle. Egészen pontosabban öt decibellel szól hangosabban. Természetesen az extralistáról még bőven csemegézhetnek a megrendelők, ám nem árt igyekezniük, mert a 179 950 fontos (kb. 65 millió forintos) ára ellenére, gyorsan lecsapnak a gyűjtők a limitált szériákra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?