Lopakodóban az új Jaguar E-type

Előbb érkezhet a Jaguar E-type

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyon belehúztak a Jaguar tervezői, olyannyira, hogy a vártnál egy évvel hamarabb érkezhet a korábban már beharangozott új Jaguar E-Type sportautó.

A Jaguar F-type immáron évtizedes ötletnek is mondható, hiszen 2000-ben vetették papírra a híres E-type tervezett utódjának első skicceit. Jó hír a márkarajongóknak, hogy most már nem kell sokáig várni, mert időközben a Jaguar anyagi helyzete rendeződni látszik az új tulajdonos, azaz a TATA támogatásával, és jut a költségvetésből a termékpaletta szélesítésére is.
Arról már cikkeztünk, hogy az XE kódnév alatt futó tesztautók javában róják köreiket, és előreláthatólag 2013-ban készül el a végleges, ám titkolt nevű modell. Nos, a Jaguarnak fontos ez a kocsi, olyannyira, hogy korábban várható a piaci megjelenés: a szériagyártáshoz közeli állapotot mutató tanulmány a szeptemberi Frankfurti Autószalonon kerül kiállításra, és 2012-ben kezdetét veheti a gyártás (Castle Bromwich). Ahogy jeleztük, V6-os benzinmotorokkal tervezik a leendő E-type mozgatását (még nem dőlt el, mi lesz a végleges név), szívó és kompresszoros kiadásokban, de a legújabb hírek szerint a gyárban vizsgálják egy négyhengeres turbós erőforrás lehetőségét is - ennek magyarázata vélhetően a fogyasztás, és ezzel párhuzamosan a károsanyag-kibocsátás csökkentése.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?