LQ néven jöhet a legkomolyabb Lexus

Új modellsort hozhat a legújabb Lexus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Egyesült Államokban nemrégiben levédette az LQ modellnevet a Lexus. Erősen valószínű, hogy az LF-1 Limitless néven megismert tanulmányautó szériaváltozata kapja majd.


Eddig elég jól követhető séma szerint adta modellneveit a Lexus. A modellnév első betűje a méretre, a második pedig a karosszériatípusra utalt. A szedánok rendre S-re (pl. ES, GS, LS), a kupék C-re (RC, LC), míg a szabadidőautók X-re (NX, RX, LX) végződtek. Az is egyértelmű, hogy az L betű a márka 1989-es színre lépése óta a csúcskategóriát jelöli. A kupélimuzin LF-1 Limitless kapcsán már az év elején láthattuk, hogy újat hoz, már csak azzal is, hogy hibrid, elektromos és üzemanyagcellás hajtásláncot is fogadhat és adhat. Most pedig úgy tűnik, akár egy sor új modellt hozhat, s az LQ-t akár a többi méretosztályban is követheti hasonló öszvér, ami a korábbi klasszikusabb karosszériaformák előnyeit egyben kívánja adni.
Hirdetés

A Q széria nemcsak a crossoveres külsőt, hanem akár egy csúcs-csúcs verziót is jelölhet, ugyanis az 5 méter fölé növő LF-1 kapcsán elmondható, hogy az még a Lexus kínálatából is kiemelkedő kíván lenni. Ha így lesz, alighanem az Egyesült Államok piaca lehet az első, ahol a Lexus még prémiumabb kínálata elsőként megjelenhet, ott ugyanis éveken át a Lexus adta el a legtöbb prémiummodellt. Az Egyesült Államok után Kínában számíthat még sok-sok vevőre egy új, akár méretnövelt sorozattal szintén temérdek új vevőt nyerhetne meg a Lexus. Hogy mi lesz az LQ, milyen lesz a Q sorozat, arra akár már jövőre fény derülhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?