Luxus a sárban

Off-road Bentley Continental GT a Bentayga helyett?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Classic Youngtimer Consultancy, megmutatta, hogy milyen egy igazi kupé formájú szabadidő-autó!


Kissé kínosan érezheti magát a Bentayga, ha megáll mellette a jóval kecsesebb Continental GT off-road változata. Sőt, a holland Classic Youngtimer Consultancy „gyermeke” a legtöbb kupésított SUV-nak is fejfájást okozhat, hiszen ugye egy vérbeli gran turismo megemelt változata, így formailag sokkal harmonikusabb összképet nyújt.
Hirdetés

Egészen pontosan 7,6 centiméterrel emelték meg a futóművét, és természetesen az autó egész küllemét terepjárósra szabták. A látványos sárvédőszélesítések alatt hatalmas terepgumik hirdetik, hogy bátran néz szembe a földutak kihívásaival a Continental GT. A biztonság kedvéért azért a tetőn elhelyeztek egy pótkereket a tetőcsomagtartó léce között. Továbbá a tetőfényszóró is tipikus kalandor felszereltség, jól jöhet, ha elhagyják az autóval az urbanizált világot.

A motorhoz nem nyúltak az autó átalakítói. Ugyanaz a W12-es, hatliteres egység dolgozik benne 560 lóerővel és 600 Nm forgatónyomatékkal, amellyel a gyárkapun kigurult. Most viszont túladnának rajta, és valószínűleg nem kell sokat várni az új tulajra, hiszen ki ne szeretne egy 85 166 kilométert futott, 4,8 másodperc alatt százra gyorsuló terepjárót?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?