Luxuspáncélzat: itt a Mercedes-Benz S 600 Guard

Mercedes-Benz S 600 Guard: a biztonsági modell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Terroristabiztos, aprólékos munkával készített guruló pajzs a politikusoknak és a félős sztároknak. Ez a Mercedes-Benz S 600 Guard.


A magas fokú védelmet nyújtó autók piacának sztárja lehet a Mercedes-Benz S 600 Guard. Bizony, vannak országok, ahol nemcsak a magas-rangú államvezetők ülnek ilyenben, hanem az így, vagy úgy meggazdagodott vállalkozók is inkább ezt választják, mint hogy kitegyék magukat némi terrorveszélynek. Az S-osztály speciálisan kialakított változata a legmagasabb VR9 osztályú besorolást kapta, ami azt jelenti, hogy ellenáll a kézifegyvereken túl a nagyobb kaliberű katonai fegyvereknek, a gránáttal indított és robbantásos támadásoknak is. Ami az igazi kunszt, hogy ezt a védelmi szintet nemcsak a karosszéria, hanem az ablakok is teljesítik. Ennek persze logikus hozadéka a tömegnövekedés, csak a szélvédője 135 kilós és 10 centiméter vastag.
Hirdetés


Az S 600 Guard védelmét egy speciális fém adja, amit a karosszéria réseibe építettek. Az aramidszálas és a polietilén betétek kiegészítő védelmet adnak a repesztalálatok ellen. Az autó összes üvegének belső felén polikarbonát betét húzódik, és természetesen mind többrétegű, laminált. Az S 600 Guard kialakításánál szempont volt az is, hogy ugyanúgy nézzen ki, mint a sima testvérei. Rendelhető négy és öt üléssel is, ám csomagtartója csak 350 literes az ide épített különböző segédberendezések miatt. Motorja ugyanaz, mint a többi S 600-é, V12-es 6,0 literes, 530 lóerővel és 830 Nm nyomatékkal. A teljes biztonság érdekében pánikriasztót is építettek bele, és vész esetén saját rendszerével állít elő friss levegőt. Oldalüvegei is fűtöttek, súlyuk indokolttá teszi a hidraulikus mozgatást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?