Macerás dolog a Fozen Gray fényezés, a gyári kezelési utasítás szerint

Nehogy leápold a BMW-det

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amerikában a vásárlók megőrültek a mattszürke Frozen Gray BMW M3-asért. Akkor még nem tudták, mire vállalkoznak.

Mindössze 12 percre volt szüksége ahhoz a BMW-nek, hogy az Egyesült Államokban harminc példányra limitált M3 Frozen Grey sorozaton túladjon. A tulajdonosok boldogok voltak, hogy egy igazán különleges autó került a birtokukba. Halkan megjegyezném, hogy a müncheni reptér tranzit-várójában kiállított M3 Coupé is mattszürke, mifelénk ugyanis egyszerű extrafelszerelés a különleges finis. Azonban az apróbetűs rész elolvasását követően már egyáltalán nem biztos, hogy megéri a mattszürke fényezés választása. A bajor gyártó ugyanis a következő kitételekhez köti a lakk-garanciát.
  1. Soha ne polírozd vagy viaszold a szürke festéket, mert az csillogó felületet eredményezhet.
  2. Ha gépi mosóban tisztítod a Frozen Grey M3-ast, olyan programot válassz, amelyben nincs forróviasz. Először nagynyomású mosóval tisztítsd le az autót, mielőtt a sorra beállnál vele, nehogy a koszrészecskék megkarcolják a fényezést.
  3. A bogarakat, madárürüléket, fanedvet, kátrányt, üzemanyagot vagy motorolajat azonnal távolítsd el egy puha szivacs segítségével.
  4. Kerüld az erős dörzsölést az autó tisztítása során. A BMW márkakereskedésekben megtalálhatók azok az eszközök, amellyel a Frozen Grey szín karbantartható.
  5. A fényezés javítására (karcolások, horpadások, húzások) BMW által feljogosított műhelyben kerülhet csak sor. A legtöbb helyen nem tudják javítani a Frozen Grey fényezést.

Nem túl életszerű, hogy egy BMW M3-asról a tulajdonos azonnal eltávolítja az autó orrára felkenődött bogarakat, és a reggeli indulás előtt se fogja letörölni a karosszériáról az éjjel rákerült madárürüléket vagy fanedvet. Ha tehát matt fényezést és M3-as BMW-t szeretne kombinálni valaki, lehet, hogy jobban jár egy teljes fóliázással.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?