Macskajaj, sörfesztivál és autótalálkozó Siófokon

Polski Fiat-Lada-Zastava találkozó Siófokon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövő hét végén, szórakoztató elemek sorával, közös autótalálkozó várja a Polski Fiat, Lada és Zastava rajongókat, valamint a retróvilág kedvelőit Siófokon.

Mint arról már beszámoltunk a lengyel FSO pont 60 éve, 1951-ben kezdte az autógyártást, s a lengyel autók rajongói csapata ezúttal nyári találkozóját, a június 24-25-26-án tartandó „Nyári Veterán és Youngtimer Klubtalálkozót” két másik, KGST-beli, szintén idén jubileumi évéhez érkezett márkával közösen tartja. Ezek nem mások, mint a korbeli KGST autók közül itthon legnagyobb példányszámban fellelhető Lada-Zsiguli (melyből 40 éve, 1971-ben érkezett az első példány hazánkba), s szintén idén jubilál a Zastava, melyből az 1100 Comfort 1981-ben jött a Merkúr telepekre. A három márkát persze nem csak a kerek évfordulók kötik össze, hanem az is, hogy valójában mindegyik Fiat-leszármazott: a Polskik között a 126 és 125 is megtalálható, míg a szovjetek csakis a 124-esre „építkeztek”, a Zastava 1100 Comfort pedig nem más, mint a Fiat 128 jugoszláv reinkarnációja.
Az autók önmagukban is kellő retróhangulatot varázsolnak majd Siófokra, de a szervezők temérdek érdekes programot is tartogatnak, ilyen a SioTimer Rally, a márkák közötti gulyásfőző-verseny, a „Miss” Polski-Zsiguli-Zastava választás, a résztvevő autók kiállítása és felvonulása, a veteránautó- és alkatrészbörze, de az autókhoz kevéssé kötődőknek is ígérkeznek érdekességek: sörfesztivál, éjszakai fürdőzés és koncertek a kikötőben.
Hirdetés
Utóbbiak akár komoly tömegeket is vonzhatnak, hiszen a zastavások és a Siófoki EU Sörfesztivál rendezői különleges meglepetéssel készülnek. A találkozó vendége lesz Szerbiából a „Legenda”, azaz a Macskajaj című felejthetetlen alkotás filmzenéjét játszó, és a filmben is szereplő 12 tagú zenekar. Az igazi szerb folklór mellett felcsendülnek az Emir Kusturica filmjeiből is a jól ismert dallamok, sőt a szabadtéri koncert előtt és után Zastava menetoszlop kíséri végig a zenészeket a városon – ízelítőt adva a legendás Macskajaj, azaz szerbül: Crna mačka, beli mačor – felejthetetlen számaiból. A hivatalos koncert június 25-én, 17 órakor a Siófok Hajókikötő-Rózsakertben felállított színpadon kezdődik, amelyet 19 órától látványos Zsiguli-Polski-Zastava jármű felvonulás követ.
Akit mindezen programajánlat Siófokra vonzana, az ne habozzon leugrani, ugyanis a találkozón és annak programjain a részvétel egyaránt ingyenes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 14:44
  Permalink

  Kedves Zsiguli és Lada – Polski Fiat (Kicsi és Nagy) – FSO Polonéz valamint Zastava Tulajdonosok!
  Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk a 2011. június 24-26. közötti Rendezvényeken!
  Polski Kör Rendező Csapata

 • 2017.10.31. at 14:44
  Permalink

  Kedves Zsiguli és Lada – Polski Fiat (Kicsi és Nagy) – FSO Polonéz valamint Zastava Tulajdonosok! Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk a 2011. június 24-26. közötti Rendezvényeken! Polski Kör Rendező Csapata

Vélemény, hozzászólás?