Magától parkol és előzi meg a baleseteket a BMW i3

Videón a vezető nélkül parkoló BMW i3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabbnál újabb koncepciókat mutatott be a BMW az idei CES-en. Videón nézhetjük meg, hogyan parkol vezető nélkül és miként kerüli el az ütközéseket az i3.


A BMW-nél elérkezett a Knight Riderből ismert KITT korszak. Mostantól elegendő, ha van egy órája a vezetőnek, melyen keresztül utasításokat tud adni az autónak. A beépített lézerszkenner és a parkolóház digitális tervrajza alapján az autó képes arra, hogy magától keressen helyet. A parkolás után pedig szintén az óra segítségével visszahívhatjuk oda az autót, ahol kiszálltunk belőle.
Hirdetés
A parkolás mellett a városi elektromos kis BMW (teszt róla itt) képes arra is, hogy felismerje a veszélyes helyzeteket és akár önműködően a vezető beavatkozása nélkül megálljon egy akadály előtt. A szintén lézerszkennerek segítségével működő rendszer először hangjelzéssel figyelmezteti a sofőrt a lehetséges ütközésre. Ha nem avatkozik be időben, akkor az autó saját magától fog fékezni és megállni a másik jármű mögött vagy bármilyen egyéb akadály előtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?