Magyar dizájnhoz magyar motor: jöhet a 200 lóerős Opel Corsa OPC

Már jövőre bemutatkozhat az Opel Corsa gyári sportváltozata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem hivatalos grafikán már korábban láthattuk az új Opel Corsa OPC-t, most pedig itt a nem meglepő pletyka: 200 lovas magyar motort kaphat.

A magyar virtuáltuner X-Tomi az Opel Corsa E bemutatkozása után szinte azonnal megrajzolta annak OPC változatát, amely persze még semmit nem mond el arról, hogy miként fog majd kinézni a gyári. A fenti kép csupán egy elképzelés a közeljövőben minden bizonnyal érkező Opel Performance Center által készített kiadásról. Szintén nem hivatalos információ, hanem a német Autobildtől származó, ám gyakorlatilag teljesen logikus, hogy a következő Corsa OPC a - jelenlegi - legizmosabb szentgotthárdi motort, azaz az Astra GTC-hez, a Cascadához és a Zafira Tourerhez is kínált 200 lóerős 1.6 SIDI Turbót kaphatja meg.
Hirdetés

Az új Corsa E OPC-je 200 lóerejével a kifutó Corsa OPC 192 és a Nürburgring Edition 200 lóerős teljesítménye közé esne, 300 Nm nyomatékával azonban mindkettőre rálicitálna. Menetdinamikai értékei közül egyedül végsebességéről van infó pletyka. A 220 km/órás érték hihetetlenül kevés a kifutó OPC 225 és a Nürburgring Edition 230 km/órás értékéhez képest. Legalább utóbbit tartjuk valószínűnek az új OPC esetén, mely természetesen a többi Corsáénál mélyebbre húzott lökhárítókkal, nagyobb kerekekkel, feszesebb és alacsonyabbra engedett futóművel, valamint nyilván öblösebb kipufogóhanggal érkezhet, a hírek szerint már jövőre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?