Magyar siker Portugáliában: Michelisz 3. lett a második futamon

WTCC, Portugál Nagydíj: Chevy és Honda győzelem, Michelisz dobogón

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Óvatosan versenyzett a hondás Michelisz Norbi a WTCC Portugál Nagydíján, de így is összejött neki a második futamon a 3. helyezés.


"A pályáról tudni kell, hogy szinte lehetetlen előzni rajta. Ha az elöl haladó pilóta nem hibázik, akkor egy 1–1,5 másodperccel lassabb autóval is vissza lehet verni a támadásokat" – elemezte a Vila Real-i lehetőségeket Michelisz Norbert blogjában a futamok előtt. Miután az időmérőn a harmadik helyet szerezte meg, a fordított rajtrácsos nyitó futamon a nyolcadik pozícióban állt fel a rajtrácsra, de pontosan az iménti gondolatból kiindulva nehéz helyzetben várta a rajtot.Norbi jól kapta el a piros lámpák kialvását, úgy tűnt, hogy meg is tudja előzni csapattársát, Rob Huff-fot, ám a korábbi világbajnok meg tudta védeni a hetedik helyét. A negyedik körre egyértelművé vált, hogy a hatodik Thed Björknél jelentősen gyorsabb a Huff, Michelisz, Muller hármas, így szorosan egymás mögött haladtak. Elméletek csatája is volt ez, hiszen a futam előtt Huff állította, hogy igenis lehet előzni Vila Realban, miközben Muller Norbihoz hasonlóan azon a véleményen volt, hogy ez szinte lehetetlen.
Sokáig úgy tűnt, hogy Norbi és Muller jóslata igazolódik be, hiszen az utolsó előtti körig az első tízben mindössze két előzés történt, ám mindkettő a rajtnál: López Björköt, Chilton Catsburgöt rajtolta le. Ezután azonban a pontszerző helyeken ugyanabban a sorrendben vonatoztak végig a pilóták egészen a 12. körig, amikor Huff bizonyította igazát: megelőzte Björköt. Az élen Tom Coronel futott be, követte Chilton, Catsburg, Bennani, López, Huff és Björk, valamint Michelisz, aki a nyolcadik helyért négy pontot markolt fel.
WTCC − Villa Real, Portugália, az 1. futam végeredménye:
 1. Tom Coronel, Chevrolet
 2. Tom Chilton, Citroën
 3. Nicky Catsburg, Lada
 4. Mehdi Bennani, Citroën
 5. José María López, Citroën
 6. Rob Huff, Honda
 7. Thed Björk, Volvo
 8. Michelisz Norbert, Honda
 9. Yvan Muller, Citroën
 10. Tiago Monteiro, Honda


A második, azaz fő futamon már jobban szerepelt, harmadikként ért be az ott harmadik helyről induló Michelisz, de az első is hondás lett, Monteiro ugyanis szintén őrizte kezdeti pozícióját: rajt-cél győzelmet aratott.
Itt Huff támadta már a rajtnál Micheliszt, ám ő a helyén tudott maradni, a második körre Michelisznek már 1,7 másodperces előnye lett a harmadik helyen Huff-fal szemben, de aztán Muller mögött nem tudott tovább gyorsulni, így az ötödik körre az angol visszazárkózott rá, sőt nyomás alá helyezte Norbit. A Muller, Michelisz, Huff hármas között hasonló vonatozás alakult ki, mint a nyitó futamon a Björk, Huff, Michelisz trió között volt.
Hirdetés
A táv felére a hármas négyessé duzzadt, ugyanis utolérték az élen autózó, de az autójára panaszkodó Tiago Monteirót is. Az utolsó előtti körben aztán Huff ugyanott és ugyanúgy próbálta meglepni Norbit, ahogyan a nyitó futamon megelőzte Björköt, ám Norbi jól védekezett. Az első futamhoz hasonlóan Michelisz Norbert újra megőrizte rajtpozícióját, ami ezúttal dobogót ért.
WTCC − Villa Real, Portugália, a 2. futam végeredménye:
 1. Tiago Monteiro, Honda
 2. Yvan Muller, Citroën
 3. Michelisz Norbert, Honda
 4. Rob Huff, Honda
 5. José María López, Citroën
 6. Thed Björk, Volvo
 7. Nicky Catsburg, Lada
 8. Mehdi Bennani, Citroën
 9. Hugo Valente, Lada
 10. Tom Chilton, Citroën


A fő futamon szerzett 15 ponttal Michelisz Norbert összesen 22 pontot gyűjtött Vila Realban. A három Honda a hétvége után a következő pontszámokkal áll a bajnokságban: Monteiro 143 pont, Michelisz 127, Huff 125.
Az egyéni pontverseny állása (élcsoport)
 1. López (argentin, Citroën C-Elysée) 244 pont
 2. Monteiro (portugál, Honda Civic) 143
 3. Catsburg (holland, Lada Vesta) 139
 4. Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée) 134
 5. Muller (francia, Citroën C-Elysée) 133
 6. Michelisz (magyar, Honda Civic) 127


Forrás: Michelisz.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?