Magyar találmány: vadászrepülőgép Trabant motorral

KGST autókból épített repülőgép

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy kis magyar faluban régi szovjet vadászrepülőgépet építettek Trabant motorral. Repülni nem tud a különleges szerkezet, de az építő szerint minden csak pénz kérdése...

Leleményes ember a magyar. Kultuszt teremtett például Árpád, a jómunkásember, aki készülvén egy lehetséges atomháborúra, privát bunkert épített magának, amit aztán befejezni nem tudott.
Hogy a Komárom-Esztergom megyei Bársonyoson elkészült, Trabant motoros MIG-15 vadászrepülőgép replikának mi lesz a sorsa, nem tudni, vélhetően repülni nem fognak vele, bár a készítő szerint tudna olyat is építeni, csupán vastag buksza szükségeltetik hozzá, de az övé vékony. A részletek megvalósítása parádés, a kéthengeres lóerőgyáron kívül akad a csodamasinán Trabant kilincs, valamint a C oszlopról származó szellőzőrostély is, a rakéták pillepalackból és virágcserépből készültek, de hogy mire kellett egy lavór, az derüljön ki a videóból, ahol egy másik repülőgépen még felbukkannak egyéb KGST autók elemei is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?