Magyar ülésben trónolhatnak a Mercedes vásárlói

Ülésgyártásba kezdett Kecskeméten a Johnson Controls

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A B-osztály számára üléseket gyártva itthonról szolgálja ki a kecskeméti Mercedes-gyárat a Johnson Controls.

Több mint 200 új munkahely teremtésével új, kecskeméti gyárában is megkezdte termelését a neves autóipari beszállítónak számító Johnson Controls. A hely alapján nem nehéz kitalálni, a Mercedes-Benz B-osztály számára készítenek üléseket Just-In-Time rendszerben, azaz raktározás nincs, mindig annyi ülés készül, amennyire épp szükség van a kecskeméti Mercedes-gyárban.
A jelenleg 130 főt foglalkoztató, ősszel, a második műszak bevezetésével további 70 munkahelyet létesítő üzem vezetője, Dallos Péter kiemelte, hogy a gyár alkalmazottai a Johnson Controlshoz csatlakozás előtt kivétel nélkül munkanélküliek voltak, a megrendelők - azaz a Mercedes-Benz - igényeinek megfelelő termeléshez azonban minden szükséges ismeretet megszereztek a Kecskeméti Munkaügyi Központ és a Türr István Képző és Kutató Intézet alapos oktatási programjának köszönhetően.
Hirdetés
A Johnson Controls kecskeméti palettáján első és hátsó, sztenderd- és sportülések, különböző színű, bőrkárpitos, valamint természetesen légzsákkal és ülésfűtéssel felszereltek egyaránt szerepelnek.
Magyar üzemet egyébként nem most először nyitott a Johnson Controls, a cég 2007 óta van jelen Magyarországon, Mezőlakon és Móron fém ülésalkatrészeket, a Seton Hungary 2010-ben felvásárolt pápai üzemében pedig bőrborítású utastérpaneleket készít - kecskeméti üzemével 2500 főre nőtt magyarországi alkalmazottainak száma.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?