Magyar versenyző állhatott dobogóra a Nürburgringi 24 óráson

Lengyel Ádám és csapata a GT3-as géposztály dobogójára hozta a GT-4-es Suprát

Idén 50. alkalommal rendezték meg a Nürburgringi 24 órás futamot, melyen a Toyota Gazoo Racing Europe csapat színeiben Lengyel Ádám három német csapattársa mellett a dobogóra hozta be a Toyota GR Supra GT4-esét.

A magyar versenyző ezúttal nem a megszokott színekben, a Car Competition Racing Team színeiben állt rajthoz, hanem a már említett Gazoo Racing csapatának volánja mögött. Előbbi egy Toyota GT86 CS-Cup versenyeztetéséért felel, míg utóbbi az alternatív üzemanyaggal hajtott GR Supra GT4-esét készíti a versenyekre. A verseny nem éppen alakult zökkenőmentesen Lengyeléknek, ugyanis a hajnali órákban egyik csapattársa, Adrian Brusius balesetet szenvedett és 2 órát vesztettek, de a szerelők rendbe tudták hozni az autót.
Hirdetés
Később a javított autóval Lengyel Ádám a négyes legjobb versenykörét is megfutotta egy 8:58,109-es idővel, így két Porsche mögött kategória harmadikként, összetettben pedig 65. helyen végzett a csapat. A kiváló teljesítményhez Kazuki Nakajima is gratulált, aki korábbi F1-es versenyző, háromszoros Le Mans-i győztes és egyszeres WEC világbajnok, jelenleg a Gazoo Racing európai tagozatának alelnöke.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?