Magyarország lakossága elférne bennük

2,5 millió Toyota-hibrid

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az első Prius érkezése, vagyis 1997 óta a Toyota összesen ennyi hibridet értékesített, és ez a szám jelenleg is ütemesen növekszik.

A Toyota közölte, hogy az első Prius piacra dobása óta összesen 2,5 millió hibridet értékesített világszerte. 13 év leforgása alatt úgy jött össze ez a szám, hogy jelenleg naponta kétezer darab kel el, egyharmadával több, mint 2009-ben (abban az évben lépték át a másfél milliós határt). Az egyik évről a másikra ugrásszerűen bekövetkezett növekedés a Prius harmadik generációjának valamint a hibrid Camry ausztrál és kínai piacokon való megjelenésének köszönhető.

A Prius a világon messze a legnépszerűbb hibridautó: 1,8 millió eladott példánnyal a Toyota-hibridek hetven százalékát teszi ki. A második a Camry kétszázezer darabbal. Magyarországon hivatalos hibridként mindig is csak a Prius volt kapható, de szürkeimportban sok hibrid Camry és Highlander érkezett az országba, főként az Egyesült Államokból. A nálunk landoló kontingens persze kis csepp a Toyota terveihez mérten. A japán gyártó ugyanis eltökélten hirdeti a hibridautók fontos szerepét a széndioxid-kibocsátás ellen vívott harcban. Ehhez híven pedig az a szándéka, hogy hosszú távon évente egymillió hibridautót értékesítsen, és tíz év múlva minden modelljéhez kínáljon hibrid-változatot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?