Magyarországon született meg a Audi A6 világrekordja

14 országot szelt át egyetlen tankkal az Audi A6 2.0 TDI Ultra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fogyasztási Guinness rekordot állított fel egy széria Audi A6 2.0 TDI Ultra, amely tankolás nélkül 14 országon keresztül összesen 1865 km-t tett meg.


Múlt hét kedden 9 óra 48 perckor indult útjára Maastricht városából Andrew Frankel újságíró és Rebecca Jackson autóversenyző, akik arra vállalkoztak, hogy egy tankolással minél több országot érintsenek Audi A6 2.0 TDI Ultra tesztautójukkal.
Hirdetés
A brit RAC által megtervezett útvonal úgy lett megalkotva, hogy a hegyi útszakaszok és a nagyvárosok a lehető legkisebb számban forduljanak elő. A gondos tervezés ellenére néhány esetben szükség volt a kerülőre, azonban így is sikerült a Guinness rekord. Másnap 12 óra 44 perckor ért véget a közel 28 órás út hazánkban, amelyet szinte megszakítás nélkül tett meg a páros. Az út során Hollandia, Belgium, Luxemburg, Franciaország, Svájc, Liechtenstein, Ausztria, Németország, Olaszország, Szlovénia, Horvátország, Bosznia, Szerbia és Magyarország útjait járta be a páros.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 16:45
  Permalink

  Egyszerűen hihetetlen milyen baromságokkal etetik az embereket! Ezek a dízel autók lassan már termelik, és nem fogyasztják az üzem anyagot. Miért nézik hülyének az embereket!
  Realista!

 • 2017.10.28. at 16:45
  Permalink

  Jó ötlet, támogatom, szerintem nem is kell olyan sok km-t menned, hogy meglegyen a rekord. 😀
  Más, a cikkhez kapcsolódva: miután nálunk elérték a rekordot, tankoltak jó minőségű magyar gázolajat, és traileren vitték haza az Audit emiatt. 😀 😀

 • 2017.10.28. at 16:45
  Permalink

  Feltűnt, hogy máshol is picit félreérthető ez a kommüniké – nem fogyasztási világrekordot állítottak fel, hanem a legtöbb ország érintését tankolás nélkül. Ez elég nyakatekert megfogalmazás, úgy látszik más rekord már nem volt szabad. De ezen felbuzdula lehet, hogy jövőhéten megpróbálom megdönteni a “legtöbb kilométer megtétele tankolás nélkül baseball sapkában Balázs Palit és más mulatós slágereket hallgatva Videoton autós hangszórókon” nevezetű világrekordot. Nem lesz könnyű.

Vélemény, hozzászólás?