Manuális váltó nélkül jöhet az új Toyota Supra

Versenypályán fotózták le a Toyota Suprát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új Toyota Supra ismét kémfotókon tűnt fel, ezúttal a Nürburgringen kapták lencsevégre. A japán márka sportos modellje egyre kevesebb álcázást visel, de még messze jár a teljes leleplezéstől.


A Supráról megjelent legfrissebb képek felfedik a masszív légbeömlőket az első lökhárítón, és a korábbiakhoz mérten jobban kivehető a hátsó lámpák kialakítása is. Ezen kívül számos álcaelemet távolítottak el, így több tényleges formáját láthatjuk a sportkupénak. Miközben a Toyota Németországban végzi a nagysebességű teszteket, a brit médiában arról írnak, hogy az új Supra a BMW automata váltójával lesz elérhető. Az Autocarnak sikerült fotót készítenie a prototípus belsejéről, ami a hírek szerint a bajorok automatájával volt felszerelve.
Hirdetés

Érdekes módon a klíma vezérlőgombjai, az infotainment rendszer és a velejáró tekerős vezérlőgomb mind a BMW-től származnak. Alapvetően ez azt jelenti, hogy a Supra nem csak az automata váltót fogja a német kollégáktól kapni, de a beltéri elektronika nagy részét is. Ahogy már többször beszámoltunk róla, a sportkupé hibrid hajtással fog rendelkezni, ami a BMW turbófeltöltős benzinmotorját kombinálja egy elektromos motorral. Az Autocar szerint a hibrid hajtáslánc miatt a Supra kizárólag automata váltóval lesz elérhető. Az év korábbi részében a japán média számolt be róla, hogy a Toyota októberben, a Tokiói Autószalon keretein belül fogja bemutatni a Supra közel végleges változatát. A gyártás indulása 2018-ban várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?