Már 110 ezer liter fertőtlenítőszert szállított ki a MOL

Áremelés ezúttal nincs, ám a MOL gőzerővel gyártja a fertőtlenítőszert

Utoljára múlt héten változtak az üzemanyagárak, e hét szerdán sem lesz módosítás, legújabb termékét, a fertőtlenítőszert viszont hektószámra készíti a MOL.

Miként arról beszámoltunk, a MOL igen gyorsan reagált a koronavírusra, saját fejlesztésű fertőtlenítőszer gyártásával szállt be a harcba. A cég tegnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy már a gyártáskezdést követő első napokban 110 ezer liter MOL Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt szállítottak ki az ország különböző pontjaira.Miként a MOL is írta, a koronavírus-járvány globális elterjedésével az egész világon hatalmas lett az igény a kéz- és felületfertőtlenítők iránt. Ezért a MOL-csoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL Lub Kft. két hét alatt átállította almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát fertőtlenítőgyártásra. Az egység március utolsó napjaiban kezdte meg a termelést. A MOL Lub egyelőre a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzzsel együttműködve, a kiemelten fontos állami intézményeknek, például kórházaknak, hulladékkezelőknek, közüzemeknek és önkormányzatoknak, illetve stratégiai vállalatoknak és a gyógyszertárakat ellátó nagykereskedelmi cégeknek szállít a fertőtlenítőből. A jövő héten várhatóan megérkeznek az első szállítmányok az ország legnagyobb kórházaiba és a mentőszolgálathoz is - ismertették. Hozzátették:

a fertőtlenítőszert kereskedelmi forgalomban csak azután lehet majd kapni, ha a kiemelt intézményeknél már megfelelő lesz az ellátás.

A terméket első körben a szélvédőfolyadéknak használt 2 literes palackban szállították ki, mostantól azonban nagyobb, 4 literes kiszerelésben is hozzáférhető, illetve a MOL Lub dolgozik kisebb, egyéni felhasználáshoz praktikus kiszerelések megoldásán is.
Hirdetés
Vida Szabolcs, a MOL Lub ügyvezető igazgatója a közleményben úgy fogalmaz: "hatalmas az igény a fertőtlenítőre, és a MOL Lub Magyarországon belül, hazai alapanyaggal biztosítja ezt. A koronavírus-járvány lelassítása és megfékezése most a legfontosabb cél, ezért az operatív törzzsel együttműködve a járvány elleni küzdelemben fontos szerepet játszó intézményeknek szállítjuk első körben a terméket. Ezután kezdődik meg a kereskedelmi célú kiszállítás is."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?