Már 1,5 millió motornál tart a romániai Ford gyár

Összeszerelték Krajovában a másfélmilliomodik Ford motort

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy Puma ST-Line modellbe szerelték az 1,5 milliomodik egyliteres EcoBoost motort.

Krajovában 2012-ben kezdődött az 1,0 literes EcoBoost motorok gyártása, amelyből jelenleg a 125 és 155 lóerős lágy hibridek, illetve a 95, a 100 és 125 lóerős hagyományos változatok készülnek. Több típusba is beszerelik őket, többek között a Pumákba, az EcoSportokba, a Fiestákba és a Focusokba, de még a haszongépjárművekben is helyet kapnak.Az egyliteres EcoBoost blokk bevezetése igazi forradalmat robbantott ki az autóiparban. Nagyszerűségét a 7 egymást követő évben elnyert Év Motorja díj is bizonyítja. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az első ilyen motor elkészültekor már én voltam a Krajova Motorgyár igazgatója” nyilatkozta Ian Pearson, aki ma már a Ford Románia elnöke.
Hirdetés
A másfél milliomodik EcoBoost motor legyártásával a Ford Krajova üzemnek és teljes csapatának minden oka megvan az ünneplésre. Jelenleg 3-4 műszakban dolgozunk, hogy naponta több mint 1700 ilyen erőforrással szolgáljuk ki a Ford-vásárlókat. Gyártósorunkon minden 42. másodpercben megszületik egy motor” – tette hozzá Nicolae Gavrila, a Krajova Motorgyár jelenlegi igazgatója. “Az 1,0 literes EcoBoost továbbra is mércének számít a kompakt benzinmotorok kategóriájában. A Krajova üzem minden dolgozója büszke arra, hogy részese lehet ennek a sikertörténetnek; hogy láthatja az utakon az általuk készített motorral hajtott autókat – különösen az új Pumát –, és hogy ezáltal maga is hozzájárulhat ahhoz az élvezetes vezetési élményhez, amiről a Fordok közismertek,” nyilatkozta Adrian Calangiu, a motorgyár területi igazgatója.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?